maandag, 28. oktober 2013 - 11:53 Update: 03-07-2014 0:50

Zware storm eist 1 dode en meerdere gewonden in Amsterdam

Foto van omgewaaide boom op woonboot | BON
Foto: Bon
Foto van omgewaaide boom op auto | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Bij twee ongevallen, veroorzaakt door de zware storm die maandagochtend over Nederland trekt, zijn in Amsterdam een dode en twee gewonden, waarvan één zwaargewond, gevallen. Dit meldt een woordvoerder van de brandweer maandag.

Dode Herengracht
Een vrouw die op de Herengracht liep werd getroffen door een boom die omwaaide. De hulpdiensten konden niets meer voor de vrouw betekenen zij overleed ter plaatse. Ook een man werd door de boom geraakt, hij is met een hoofdwond naar het ziekenhuis overgebracht.

Zwaargewonde Ceintuurbaan
Aanvankelijk meldde de brandweer nog een dodelijk slachtoffer bij een omgevallen boom op de Ceintuurbaan. Deze viel door de harde wind boven op een auto die het dak plette. In de auto bevonden zich op dat moment twee inzittenden. Beide raakten gewond waarvan één zwaargewond. De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis overgebracht. 

Woonboot gezonken door omgewaaide boom
Door de storm waaide op de Jacob van Lennepkade in Amsterdam-West een boom om die boven op een woonboot viel waardoor deze zonk. Hierbij raakte nieman gewond.

Topdrukte brandweer
Het is op dit moment in het hele land topdrukte voor de brandweerkorpsen die druk zijn met allerlei meldingen ten gevolge van de storm zoals omgewaaide bomen. De verwachting is dat de storm in de kustprovincies rond het middaguur zal gaan afnemen. De grootte van de aangerichte schade is nog niet bekend maar zal naar verwachting zeker in de miljoenen lopen.