maandag, 7. juli 2014 - 10:20

17 Miljoen extra achter de hand voor spoorverbinding Groningen met Duitsland

spoor verbinding, NS
Foto: Archief EHF
Den Haag

Mansveld wil Groningen helpen met rechtstreekse spoorverbinding Duitsland

Staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur en Milieu) reserveert 17 miljoen euro voor de grensoverschrijdende spoorverbinding Groningen – Leer / Bremen.

​Met de beoogde verbinding kan de reistijd voor treinreizigers tussen Groningen en Duitse steden uiteindelijk tot minder dan twee uur worden verkort.

Staatssecretaris Mansveld: ‘Door de reistijd te verkorten, brengen we Groningen en de Duitse steden dichter bij elkaar. Inwoners van beide landen kunnen zo bijvoorbeeld makkelijker aan het werk in het buurland.’ Het provinciebestuur van Groningen, dat zelf 85 miljoen euro reserveert voor de aanleg van de verbinding, vroeg eerder om een bijdrage uit het Meerjarenprogramma Infrastructuur Ruimte en Transport project ‘Grensoverschrijdend Spoorvervoer’.

Om daadwerkelijk aanspraak te kunnen maken op het gereserveerde bedrag, moet de provincie voor 1 juli 2016 duidelijk maken wat de grootste problemen zijn met de huidige spoorverbinding, welke varianten voor de aan te leggen verbinding onderzocht zijn, wat de kosteneffectiviteit is en hoe de kosten over beide landen verdeeld kunnen worden.

 

Provincie:
Tag(s):