donderdag, 18. september 2014 - 11:56

'Aflossen op hypotheek steeds populairder en meer structureel'

Foto van makelaar woningen huizen | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

In 2013 is er bij ING 40% meer tussentijds afgelost dan in 2012, dit jaar is er 13% meer afgelost ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Het vertrouwen van potentiële starters en koopwoningbezitters in de woningmarkt is in het derde kwartaal van 2014 verder toegenomen. De ING WoonIndex steeg met 4 punten naar 118, ruim boven de neutrale stand van 100. Vooral de verwachting van stijgende huizenprijzen zet flink door. Ook de verwachting van het aantal verkochte huizen is in het derde kwartaal licht gestegen.

Het sentiment of het een gunstige periode is om een huis te kopen was in de historie nog nooit zo hoog. Ruim een kwart van de woningbezitters overweegt inmiddels af te lossen op de hypotheek, dit was vorig kwartaal nog een op de vijf. Een op de drie huiseigenaren heeft inmiddels een tussentijdse aflossing gedaan. Ook ING ziet een forse stijging van klanten die tussentijds aflossen op hun hypotheek. In 2013 is er 40% meer tussentijds afgelost dan in 2012. Dit jaar zet de stijging verder door en is er tot 1 september 13% meer afgelost ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):