vrijdag, 13. juni 2014 - 13:16 Update: 03-07-2014 0:34

Akkoord over nieuwe CAO Jeugdzorg

Foto van jongeren op school | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Zoetermeer

Er is een onderhandelaarsakkoord bereikt voor een nieuwe cao Jeugdzorg. Dit meldt Abvakabo FNV vrijdag.

De onderhandelingen hebben meer dan een jaar lang geduurd. Corrie van Brenk, voorzitter Abvakabo FNV is blij met de nieuwe cao, maar heeft wel een kritische kanttekening met betrekking tot de bezuinigingen die de jeugdzorg hard gaan treffen.

Corrie van Brenk, voorzitter Abvakabo FNV: ‘Mooi dat rond de 30.000 medewerkers uit de jeugdzorg er koopkracht bij krijgen. Maar we zijn nog niet klaar. Afspraken over echte banen zijn heel hard nodig. Over zes maanden worden de gemeenten verantwoordelijk voor de jeugdzorg. Duizenden jeugdzorgers dreigen dan hun baan te verliezen en kwetsbare kinderen hun vertrouwde zorg. Nú kan het kabinet nog kiezen voor goede jeugdzorg.’

Cao
De cao heeft een looptijd van een jaar, van 1 mei 2014 t/m 30 april 2015. Per oktober 2014 krijgen de werknemers in de jeugdzorg een loonstijging van 2 procent en een eenmalige uitkering van 0.5 procent. Andere positieve punten zijn het overeind blijven van de huidige wachtgeldafspraken, afspraken over registratiekosten en de afspraak om het advies van de Stichting van de Arbeid voor reparatie van het derde WW-jaar te volgen. Verder komt er een nieuw functieboek en wordt het zogeheten vitaliteitsbudget beperkt.

Principeakkoord
Het principeakkoord voor de cao Jeugdzorg moet nog voor definitieve goedkeuring worden voorgelegd aan de leden van de vakbond.

Provincie:
Tag(s):