woensdag, 17. december 2014 - 16:15 Update: 18-12-2014 10:40

Albert Verlinde de theaterman na fusie

Theaterbedrijven Van den Ende en Verlinde bundelen krachten
Foto: Archief EHF
Den Haag

De theaterbedrijven van Joop van den Ende en Albert Verlinde gaan hun krachten bundelen. Stage Entertainment en Albert Verlinde Entertainment gaan per 1 januari 2015 fuseren. Dit melden beide theaterbedrijven woensdagmiddag.

Daarbij is tevens overeengekomen dat Albert Verlinde per 1 maart 2015, als beide bedrijven organisatorisch op elkaar zijn afgestemd, algemeen directeur wordt van het Nederlandse bedrijf dat bovendien vanaf 1 januari officieel Stage Entertainment Nederland zal heten. 

Het samenvoegen van beide bedrijven op de Nederlandse markt levert een bundeling van krachten en expertise op, met Joop van den Ende als eigenaar van het internationale theaterbedrijf en Albert Verlinde als het gezicht van de Nederlandse tak van Stage Entertainment.

Joop van den Ende Theaterproducties is marktleider op het gebied van musicals, in het bijzonder in het eigen AFAS Circustheater en Beatrix Theater, naast specifieke projecten in Ziggo Dome. Albert Verlinde Entertainment staat bekend als de succesvolste producent van reizende theaterproducties. 

Juist de expertise in het toeren van musicalshows beschouwt Stage Entertainment als een belangrijke aanvulling en versterking van de onderneming. Het is een ontwikkeling die nauw aansluit bij de organische groei die Stage Entertainment International in de komende jaren zal realiseren.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):