woensdag, 23. april 2014 - 8:07 Update: 03-07-2014 0:37

ANBO: hervorming langdurige zorg moet een succes worden

Foto van thuiswonende oudere | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Woerden

De hervorming van de langdurige zorg mag niet mislukken.

Met die boodschap lanceert ANBO het meldpunt dezorgonzezorg.nl. Positieve én negatieve ervaringen worden in kaart gebracht en gebundeld voor het ministerie van Volksgezondheid. “Wij weten dat mensen zich zorgen maken. Maar we weten ook dat de hervorming van de langdurige zorg in principe aansluit bij een brede behoefte om thuis oud te worden. Hervorming is dus noodzakelijk, maar het zou rampzalig zijn als kwetsbare mensen tussen wal en schip vallen omdat er onvoldoende zorg en hulp voor hen is. Kortom: het moet niet alleen anders in de zorg. Het moet beter in de zorg! Met dit meldpunt leveren we een bijdrage aan zorg en ondersteuning op maat voor iedereen”, zo zegt ANBO-directeur Liane den Haan.

 

Niet de eerste, wel één vanuit de wens tot succes

ANBO is niet de eerste organisatie met een meldpunt, maar wel de enige met de pertinente wil om van de hervorming van de langdurige zorg een succes te maken. In volledige transparantie: meldingen zijn openbaar en kunnen gedeeld worden. Bovendien kunnen bezoekers in de categorieën zoeken: positieve en negatieve meldingen over zorg thuis, hulp en ondersteuning thuis, zorg met verblijf en contact met de gemeente. Zo is snel duidelijk waar de grootste problemen zitten, en waar het juist wél goed gaat. Het meldpunt zal in ieder geval tot eind 2015 online zijn, zodat het overgangsjaar goed bekeken kan worden.

 

Maandelijkse terugkoppeling

Den Haan: “Maandelijks zullen we het ministerie verblijden met een samenvatting van misstanden en successen. Wij zullen actief met hen in gesprek gaan om de zorg beter te maken. Ik hoop oprecht dat tegenstanders van deze hervorming geen gelijk hebben als ze zeggen dat alles minder wordt. Maar we zullen er alles aan doen om misstanden en incidenten aan te kaarten.”

 

Meld uw ervaring!

Meldingen kunnen alleen online toegevoegd worden, via dezorgonzezorg.nl. Voor mensen die dat moeilijk vinden of niet kunnen is er vanzelfsprekend de hulp van de ANBO Advieslijn via 0348 466688.

 

 

Provincie:
Tag(s):