dinsdag, 15. juli 2014 - 16:12 Update: 15-07-2014 16:21

ANWB tekent gedragscode tegen kindersekstoerisme

Den Haag

Om het kindersekstoerisme een halt toe te roepen gaat ANWB Reizen scherper letten op signalen en verdachte gedragingen door toeristen.

Greet Locquet, directeur ANWB Reizen ondertekende dinsdag namens alle medewerkers van de acht reisdochters van de ANWB, “The Code of Conduct for the Protection of Children from Sexual Exploitation in Travel and Tourism”. Dat is een internationale gedragscode ter bescherming van kinderen tegen seksuele uitbuiting in de reisindustrie.

Met de ondertekening van The Code sluit de ANWB zich aan bij deze internationale beweging, die strijdt tegen elke vorm van kindersekstoerisme.

Training herkennen verdachte gedragingen
Personeel  van ANWB Ledenreizen, ANWB Kampeerreizen, Cruise Travel, FOX Vakanties, Pharos Reizen, Pin High Golftravel, SNP Natuurreizen en Travelhome krijgen een training hoe zij potentiële misstanden of verdachte gedragingen van reizigers kunnen herkennen en hoe en waar zij dit kunnen melden.

Ook de lokale partijen waarmee de reisdochters van de ANWB in het buitenland samenwerken zijn duidelijk gemaakt dat ANWB tegen elke vorm van kindersekstoerisme is. En dat misstanden reden zijn om samenwerkingscontracten te verbreken.

Ook in de reisdocumentatie van vakantiegangers die naar landen reizen waar deze problematiek speelt, vinden reizigers  informatie over de Campagne Don’t Look Away. Zij worden aangemoedigd om misstanden te melden bij de reisleider.