vrijdag, 24. januari 2014 - 11:50 Update: 03-07-2014 0:43

AZC op Kamp Zeist voor 300 vluchtelingen

Foto van kamp Zeist | Archief EHF
Foto: Archief EHF

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) gaat begin maart op Kamp Zeist ongeveer 300 vluchtelingen opvangen in een voormalig gebouw van het detentiecentrum. Dit heeft de gemeente Zeist vrijdag laten weten.

Het COA heeft een urgent tekort aan opvanglocaties. Daarom zijn de gemeenten Zeist en Soest gevraagd een asielzoekerscentrum (AZC) voor ongeveer 300 vluchtelingen in de asielprocedure mogelijk te maken op het terrein van het Kamp van Zeist, in de buurt van Soesterberg. Op dit moment worden afspraken op papier gezet, ter voorbereiding van de komst van de asielzoekers.

Planning begin maart
De opvang duurt 2 jaar en kan maximaal 5 jaar duren. Het COA maakt de accommodatie, een voormalig gebouw van het detentiecentrum, geschikt voor de opvang. De verwachting is dat de eerste asielzoekers begin maart naar de opvanglocatie komen.

Informatiebijeenkomst omwonenden
Op 4 februari organiseren de gemeenten Zeist en Soest en het COA een informatie- en inloopbijeenkomst voor omwonenden over de verwachte opvang van asielzoekers op het terrein van het Kamp van Zeist.

Belangstellenden worden bijgepraat over de recente ontwikkelingen rond de komst van het AZC en wat men daar mogelijk van gaat merken. Uiteraard zijn ook andere geïnteresseerden van harte welkom. De bijeenkomst is in Kontakt der Kontinenten in Soesterberg van 16.00 tot 20.00 uur.

Provincie: