zondag, 24. augustus 2014 - 9:12 Update: 24-08-2014 19:35

Brand richt miljoenenschade aan in Eindhoven

Sloop flat Eindhoven zondagmiddag al begonnen
Foto: Hendriks Multimedia/ Dave Hendriks
Eindhoven

Het flatgebouw in Eindhoven, dat bij een felle brand afgelopen nacht zwaar beschadigd raakte door de hitte van de brand, wordt al zondag gecontroleerd gesloopt. Vanwege instortingsgevaar is het pand onbewoonbaar verklaard.

 In de nacht van zaterdag op zondag brak een felle brand uit in een tankstation. Vanwege de enorme hitte die bij de brand vrijkwam is er instortingsgevaar ontstaan voor het naastgelegen flatgebouw. 

De brandweer trok zich zondagochtend voor eigen veiligheid rond 06.00 uur gedeeltelijk terug en vergrootte de kring rond de brandhaard. Toen had de brandweer de brand inmiddels ook onder controle. De brandweer kon door snel handelen alle 22 Poolse bewoners van het flatgebouw tijdig uit hun appartementen halen. Er raakte niemand gewond en zij zijn door hun werkgever elders ondergebracht. Ook de bewoners van een naastgelegen huizenblok werden geëvacueerd. Zij zijn voor de komende nacht door de gemeente in een hotel ondergebracht.

Door de brand raakte de constructie van het gebouw dusdanig instabiel dat door de gemeente Eindhoven in de loop van de zondag werd besloten om het uit veiligheidsoverwegingen direct te laten slopen. Daarmee werd zondagmiddag al een start gemaakt. Een sloopbedrijf zorgt ervoor dat in elk geval de meest instabiele delen van het complex zo snel mogelijk worden verwijderd.

De brand ontstond vannacht rond 03.45 uur in de shop van het tankstation. Al snel sloeg de brand over op een naastgelegen pand en het daarboven gesitueerde flatgebouw. De brandweer was inmiddels met groot materieel uitgerukt om de brand te bedwingen. 

Er zijn geen gewonden gevallen. De brandweer heeft nog enkele uren nodig voor het nablussen. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Een onderzoek zal daar meer duidelijkheid over moeten geven. 

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):