dinsdag, 1. april 2014 - 19:19 Update: 03-07-2014 0:39

Klauwhamer naar LID-er gegooid

Klauwhamer naar LID-er gegooid

De politie heeft maandag een 54-jarige man uit IJzendoorn aangehouden nadat deze een klauwhamer had gegooid naar een medewerker van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID).

'De man wordt poging tot doodslag ten laste gelegd', aldus de politie.

Maandagochtend voerde een medewerker van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) een controlebezoek uit bij een 54-jarige man uit IJzendoorn, na eerdere meldingen van verwaarlozing dieren. De aanwezige dieren bleken nog steeds van de nodige verzorging te worden onthouden. Hierop werden de dieren in bewaring genomen door het LID.

Poging doodslag
De 54-jarige was het hier niet mee eens een gooide een klauwhamer in de richting van de LID-medewerker. Deze kon de hamer net ontwijken. De 54-jarige bewoner werd aangehouden voor poging doodslag. Na verhoor mocht de man het politiebureau verlaten. Proces-verbaal is opgemaakt.

Agressie en geweld tegen ambtenaren
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. Bij agressie en geweld tegen (politie)ambtenaren staat de politie pal achter haar medewerkers. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de straf bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.