vrijdag, 31. oktober 2014 - 8:36 Update: 31-10-2014 12:26

KPN moet Tele2, Vodafone en Online van ACM toelaten op eigen netwerk

ACM verplicht KPN toelaten concurrenten op glas- en kopernetwerk
Foto: Archief EHF
Den Haag

KPN moet van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) ook de komende drie jaar verschillende aanbieders, zoals Tele2, Vodafone en Online, toegang geven tot zijn koper- en glasvezelnetwerk. Dat heeft de ACM vrijdag bekendgemaakt.

‘Op die manier is concurrentie tussen verschillende aanbieders mogelijk’, aldus de ACM. Consumenten en bedrijven kunnen blijven kiezen uit verschillende aanbieders op het vaste telecomnetwerk en profiteren van snellere en goedkopere telecomdiensten. Als ACM niet ingrijpt, is er te weinig keuze: KPN en UPC/Ziggo domineren dan de markt. ACM vindt twee aanbieders op deze markten te weinig om te kunnen spreken van gezonde concurrentie.

Henk Don, bestuurslid van ACM: “Door concurrentie op het telecomnetwerk besparen consumenten en bedrijven jaarlijks minimaal 250 miljoen euro doordat de prijzen voor telecomdiensten scherp blijven. KPN en UPC/Ziggo worden door de concurrentie bovendien uitgedaagd om te blijven investeren en innoveren in hun netwerken. Dat zorgt voor snellere en betere verbindingen in Nederland.”

Categorie:
Provincie: