zondag, 20. juli 2014 - 13:33 Update: 20-07-2014 14:13

Man in Putten die dreigde met opblazen woning aangehouden

Foto van arrestatieteam bij woning | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Putten

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in Putten een 50-jarige man aangehouden die zijn woning dreigde op te blazen. Dit meldt de politie zondag.

‘De man werd in zijn woning aan de Acacialaan aangehouden voor ernstige bedreiging. De man is een bekende van de politie en de GGZ’, aldus de politie.

De politie arriveerde omstreeks 20.30 uur op zaterdagavond bij de woning van de man, nadat door de crisisdienst om assistentie was gevraagd. Direct na hun aankomst begon de man uit een bovenraam te schreeuwen en de agenten te beledigen en te bedreigen. 

Dreigen woning opblazen
Ook dreigde hij herhaaldelijk dat hij zichzelf iets aan zou doen en zijn woning op wilde blazen of in brand wilde steken. Uit voorzorg is direct groot alarm geslagen. De omliggende woningen werden ontruimd en de straat werd aan beide zijden afgesloten. 

Arrestatieteam
Gezien de geschiedenis van de man, de enorme overlast die hij voor de buurt veroorzaakte en de gevaarzetting, werden het arrestatieteam (AT) en een onderhandelaar opgeroepen. 

Omdat de man niet tot rede vatbaar bleek en het contact met de onderhandelaar moeizaam verliep, werd besloten het AT in te zetten. Omstreeks 01.00 uur viel het team de woning binnen. 

Enkele ogenblikken later kon de Puttenaar worden aangehouden. Hij werd overgebracht naar het cellencomplex in Apeldoorn, waar hij later die nacht is overgedragen aan de GGZ.

In de woning waren ook twee honden aanwezig. Zij zijn met behulp van een dierenarts en medewerkers van de dierenambulance uit de woning gehaald en ondergebracht in een pension.

Provincie:
Blik op 112: