dinsdag, 30. september 2014 - 15:50 Update: 30-09-2014 22:13

Man krijgt op vliegveld boete van 750,- euro voor valse bommelding

Man doet valse bommelding op Eindhoven Airport
Foto: Archief FBF.nl
Eindhoven

De marechaussee op de luchthaven Eindhoven heeft vorige week donderdag een 23-jarige Nederlandse passagier aangehouden voor het doen van een valse bommelding. Dit werd dinsdag door de KMar bekendgemaakt.

Het reizende echtpaar werd bij het securityfilter gecontroleerd door beveiligingspersoneel. Tijdens de check werd de passagier verzocht om zijn tas te openen omdat er mogelijk vloeistoffen in zaten. Na controle bleek het te gaan om make-up artikelen van de vrouw. Hierop vroeg de mannelijke passagier of hij de bom die onder in zijn tas zat er ook uit moest halen. De beveiligingsmedewerker vroeg tot twee maal toe om bevestiging van zijn melding. De man heeft de melding bevestigd. Daarop werd de security controle stilgelegd en de situatie bevroren.

Explosievenverkenners van de Koninklijke Marechaussee zijn in kennis gesteld en controleerden de bagage van de passagier. Nadat deze veilig werd bevonden werd de man aangehouden als verdachte van het doen van een valse “bommelding” en daarmee het in gevaar brengen van de vliegveiligheid. De man verklaarde later dat het allemaal als grap bedoeld was en dat hij dergelijke uitlating beter niet had kunnen doen.

Het Openbaar Ministerie legde de man een schikking op van 750,- euro. De man betaalde de boete direct en ging alsnog op vakantie.

Provincie:
Blik op 112: