vrijdag, 24. januari 2014 - 16:12 Update: 03-07-2014 0:43

Marco Borsato moet thuis verder rusten

Foto van Marco Borsato | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Baarn

Marco Borsato is vrijdag ontslagen uit het ziekenhuis waar hij sinds woensdagavond lag nadat hij eerder op de avond, toen hij onderweg was naar zijn optreden voor de Vrienden van Amstel Live! In Ahoy, een lichte beroerte kreeg.

‘Mijn gezichtsvermogen was deels verdwenen. Ik was duizelig, zag wazig, er was sprake van tunnelvisie en ik had moeite om rechtop te staan en mijn evenwicht te bewaren’, meldt Marco vrijdag.

TIA
De zanger reed vervolgens naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis waar al snel werd vastgesteld dat er sprake was van een TIA, een bloedprop in de bloedvaten van de hersenen.

’Het ziekenhuis nam me meteen op, ik ben daar goed opgevangen en uitstekend verzorgd. Er hebben diverse onderzoeken plaatsgevonden en ik ben goed gemonitord. Vandaag mocht ik het ziekenhuis weer verlaten’, meldt de zanger vrijdag opgelucht.

Geen blijvende schade
‘Mijn gezichtsvermogen is volledig terug, net zoals mijn evenwicht. Zoals het er nu uit ziet is er geen sprake van blijvende schade. Ik realiseer me goed dat ik veel geluk heb gehad, het snelle handelen van de artsen heeft erger voorkomen’, aldus Marco.