donderdag, 20. maart 2014 - 9:54 Update: 03-07-2014 0:40

Van Marwijk wil Boycot WK 2022 in Qatar

Van Marwijk wil Boycot WK 2022 in Qatar
Zeist

(ElfVoetbal) Een opmerkelijke oproep. Bert van Marwijk hoopt op een boycot van het WK 2022 in Qatar. De voormalig bondscoach van Oranje vindt dat het toernooi niet thuishoort in het steenrijke oliestaatje. Geruchten over steekpenningen bij de toewijzing van de organisatie door de FIFA aan Qatar doen al sinds de toewijzing in december 2010 de ronde.

Bij de bouw van de stadions zijn al honderden arbeiders, voornamelijk uit Nepal, om het leven gekomen. Een gevolg van de belabberde veiligheidsmaatregelen en zware werkomstandigheden. "Er zijn genoeg redenen om het WK niet door te laten gaan", zegt Van Marwijk in Sp!ts.

"Spelers en trainers zouden in het verweer moeten komen. Niemand doet dat, vanwege de onaantastbaarheid van de FIFA. Iedereen denkt: we kunnen er toch geen invloed op uitoefenen. Dat is het erge aan deze zaak. Maar als er een speler of coach wél het initiatief neemt, zou ik dat enorm toejuichen en me erbij aansluiten."

"De stadions in Zuid-Afrika zaten vol, in Brazilië zal dat niet anders zijn. Hetzelfde geldt voor de WK's die in Europa worden georganiseerd. Maar in Qatar komt er waarschijnlijk geen hond kijken", zegt Van Marwijk. "Een wereldkampioenschap hoort daar gewoon niet. Alleen al de temperaturen passen niet bij de sport."

Categorie:
Tag(s):