dinsdag, 28. januari 2014 - 13:42 Update: 03-07-2014 0:43

OM eist alsnog acht jaar cel voor dood Utrechtse peuter

Archief EHF
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Utrecht

De advocaat-generaal (OM) in Arnhem heeft vandaag in hoger beroep celstraffen van 36 maanden waarvan 12 maanden voorwaardelijk en 8 jaar geëist tegen respectievelijk de moeder van een driejarige peuter en haar vriend. Het jongetje kwam op 27 maart 2011 te overlijden door mishandeling.

Deskundigen stelden vast dat het letsel dermate ernstig was dat het niet veroorzaakt kon zijn door een gewoon ongeluk. Het kind overleed aan een buikvliesontsteking, veroorzaakt door twee darmperforaties. Deze darmperforaties zijn volgens de deskundige ontstaan door heftig geweld op de buik.

De rechtbank sprak de twee verdachten vrij van het toebrengen van het letsel dat de fatale afloop heeft veroorzaakt omdat de rechtbank vond dat "niet buiten redelijke twijfel de individuele betrokkenheid van verdachte(n) of andere genoemde personen bij het overlijden van het slachtoffertje kan worden aangetoond". De rechtbank veroordeelde de twee wel voor mishandeling van het jongetje. Ze kregen 6 maanden cel. Het OM stelde hoger beroep in. Het hoger beroep richt zich tegen de vrijspraak.

Provincie: