woensdag, 12. februari 2014 - 17:47 Update: 03-07-2014 0:42

OM:explosie tankstation Bunnik was opzet, 3 jaar cel geëist

Foto van tankstation | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Bunnik

De officier van justitie heeft woensdag voor de rechtbank in Utrecht een gevangenisstraf van drie jaar - waarvan 1 jaar voorwaardelijk - en een ontzegging van de rijbevoegdheid voor de duur van vijf jaar geëist tegen de verdachte die een grote ontploffing veroorzaakte bij tankstation De Forten in Bunnik (A12). Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) woensdag.

'De officier acht poging doodslag bewezen verklaard', aldus het OM.

Op 12 december 2011 reed de 45-jarige man uit Rotterdam in het tankstation tegen het pompeiland en twee auto's op, waardoor er een grote ontploffing ontstond. De twee personen die bij de auto's stonden liepen hierbij ernstige brandwonden op.

'Bewuste actie'
Tijdens de zitting werden camerabeelden vertoond waarop was te zien dat de auto van de verdachte recht op de twee auto's en het pompeiland inreed. Uit technisch onderzoek bleek er gaan sprake te zijn van gebreken aan de remmen of het stuur, waarmee het een bewuste actie lijkt.

Uit onderzoek naar de persoon van de verdachte is duidelijk geworden dat hij verminderd toerekeningsvatbaar was. De officier van justitie heeft hiermee rekening gehouden bij de hoogte van de eis.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Provincie: