dinsdag, 1. juli 2014 - 10:03 Update: 03-07-2014 0:33

Paardenmishandelaar slaat mogelijk opnieuw toe in Soest

foto van manege | fbf
Foto: fbf
foto van manege | fbf
Foto: fbf
Soest

Op maandag 30 juni kreeg de politie de melding van een mishandeld paard in een weiland aan de Ferdinand Huycklaan in Soest.

Agenten die rond 09.00 uur ter plaatse kwamen constateerden dat het paard letsel had. Volgens een reeds gewaarschuwde dierenarts kon dit letsel niet veroorzaakt zijn door andere paarden en is het zeer waarschijnlijk opzettelijk aangebracht door een persoon. Mogelijk is dit letsel aangebracht in de nacht van zondag 29 juni op maandag 30 juni maar niet uitgesloten wordt dat het al eerder in het weekend heeft plaatsgevonden. De merrie is ter plaatse behandeld aan haar verwondingen. De Forensische Opsporing werd in kennis gesteld en deed onderzoek.

Oproep getuigen
De dierenpolitie en de Landelijke Eenheid zijn geïnformeerd en is een onderzoek naar de verdachte gestart. Een buurtonderzoek is inmiddels uitgevoerd en omwonenden zijn als mogelijke getuigen gehoord. De politie neemt de zaak hoog op. 

Al meer dan 60 paarden mishandeld

Het is op dit moment niet bekend of het gaat om het werk van de gezochte paardenmishandelaar die in de afgelopen tijd door heel Nederland heen al zeker 60 paarden heeft mishandeld. De politie houdt in haar onderzoek daar wel ernstig rekening mee. 

Provincie: