zondag, 22. juni 2014 - 10:58 Update: 03-07-2014 0:34

Peuter (2) gewond na aanrijding met dronken automobilist

foto van ambulance | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Vught

De politie hield zaterdag 21 juni rond 23.00 uur een 43-jarige dronken automobilist uit Rosmalen aan die betrokken was bij een aanrijding met twee fietsers in Vught. Een 2-jarig kindje raakte hierbij gewond.

De automobilist reed door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft van de Wolfskamerweg in Vught en kwam daar in botsing met twee fietsers die uit tegengestelde richting aan kwamen rijden. Het ging om een 29-jarige vrouw, haar 32-jarige partner en hun 2-jarige zoon die bij één van hen op de fiets zat. De jongen liep een hoofdwond op en is overgebracht naar het ziekenhuis.

De 43-jarige automobilist bleek met te veel drank op achter het stuur te zitten waarop de politie hem arresteerde. De afgenomen ademanalyse bij de verdachte liet een promillage van 1,60 zien. De bestuurder moest zijn rijbewijs bij de politie achterlaten. Na verhoor mocht hij het politiebureau verlaten. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt dat door de politie doorgestuurd wordt naar het Openbaar Ministerie.

Provincie: