woensdag, 19. november 2014 - 10:13 Update: 19-11-2014 13:21

Pieten proberen allergrootste chocoladeletter ter wereld te maken.

Wereldrecordpoging grootste chocoladeletter
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Enkhuizen

Op zondag 23 november, de eerste dag van het nationale Pietendorp in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen, proberen de Pieten een wereldrecord te breken.

Met behulp van de chocolatiers van bakkerij Wim Koelman uit Heemskerk wagen ze een poging om de allergrootste chocoladeletter ter wereld te maken. De opbouw van de letter, die uiteindelijk drie meter hoog wordt, duurt de hele dag. Kinderen kunnen de poging van dichtbij bekijken en mogen daarna raden hoe zwaar de letter precies is. De winnaar ontvangt uiteindelijk het prototype van de letter.

De chocoladeletter blijft tot en met 30 november in het nationale Pietendorp staan. Daarna wordt de letter naar de bakkerij van Wim Koelman in Heemskerk vervoerd en op 3 december door Pieten vanuit het Huis van Sinterklaas verdeeld onder de verzorgingstehuizen in de regio. De benodigde chocolade wordt gesponsord door Belcolade. De Bakpieten, die speciaal voor deze recordpoging naar Enkhuizen zullen komen, zijn in het nieuw gestoken zijn door Le Nouveau Chef.