vrijdag, 29. augustus 2014 - 23:56 Update: 30-08-2014 20:51

Politie schiet uit noodweer agressieve hond dood

Foto van hond in de zon | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Almere/Amsterdam

Bij een schietincident op de Socratesstraat in Amsterdam Nieuw-West heeft de politie vrijdagochtend 29 augustus 2014 een hond die agressief gedrag vertoonde op straat neergeschoten. Het dier overleed later op de dag aan zijn verwondingen.

Agenten gingen omstreeks 11.00 uur ter plaatse na meerdere meldingen van buurtbewoners dat twee agressieve honden waren losgebroken en overlast veroorzaakten in de wijk. Ze hadden een auto beschadigd en een voorbijganger gebeten. Een andere passant sprong uit angst op een auto. De politie loste meerdere schoten om de situatie onder controle te krijgen. Toen de honden voor de tweede keer op de agenten afrenden, schoot één van hen gericht op de twee honden. Één hond raakte daarbij gewond en werd met de dierenambulance afgevoerd naar een dierenkliniek. Daar overleed het dier later op de dag.

Hondengeleider
De andere hond werd kort na het schietincident in een nabijgelegen woning gevangen en in beslag genomen door een hondengeleider. De inbeslaggenomen hond wordt in een asiel verzorgd totdat er een afdoeningsbeslissing is vanuit het openbaar ministerie. 
Bureau Integriteit van de eenheid Amsterdam heeft het schietincident in onderzoek.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):