woensdag, 31. december 2014 - 8:34 Update: 31-12-2014 17:35

Politieonderzoek brand boerderij topcrimineel Nico V.

Boerderij Nico V. in de as gelegd
Foto: MV
Zwaag

De politie kreeg dinsdagavond rond 19.05 uur een melding dat er brand woedde in een boerderij aan de Dorpsstraat in Zwaag. Het ging om de boerderij van topcrimineel Nico V.

De brand zou zijn ontstaan nadat twee onbekenden op een onverlichte motor meerder brandbommen door de ramen van de boerderij hadden gegooid, zo schrijft de Telegraaf woensdag. Volgens de krant wilden de daders met de brand V. om het leven brengen.

In de rietgedekte boerderij woonden twee vriendinnen van V. met wie hij kinderen heeft. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek er niemand in het pand aanwezig te zijn. Een hond, die in een kennel op het erf zat, werd weggehaald. 

De brandweer zette groot materieel in, maar kon niet voorkomen dat het gehele pand uitbrandde. Bewoners van naastgelegen panden werden in verband met het gevaar van het overslaan van de brand verzocht hun woning te verlaten. Tien personen hebben de nacht doorgebracht in een hotel. Bij de brand kwamen veel roetdeeltjes vrij, maar in de lucht zaten geen schadelijke stoffen, bleek uit metingen.

De politie verwacht in de loop van woensdag te kunnen starten met een forensisch onderzoek naar de precieze oorzaak van de brand.

Nico V. is al langere tijd een bekende in de Amsterdamse onderwereld. De man werd tot tien jaar cel veroordeeld voor een moord in een café in Hoorn in 2002. En justitie probeerde hem te tevergeefs te vervolgen voor betrokkenheid bij de mislukte aanslag op Cor van Hout.

 

 

 

 

Provincie:
Blik op 112: