maandag, 22. december 2014 - 16:53 Update: 22-12-2014 17:00

Rechtszaak mishandeling in Delfzijl uitgesteld

Rechtszaak mishandeling in Delfzijl uitgesteld
Foto: MV
Delfzijl

Twee mannen uit Delfzijl (26 en 29 jaar) moesten zich maandag voor de politierechter verantwoorden omdat beide verdacht worden van een mishandeling op 7 oktober van het vorig jaar op de Kustweg in Delfzijl.De mishandeling zou een vergelding zijn geweest omdat het slachtoffer niet zou hebben betaald voor drug die aan de man zou zijn geleverd. De mishandeling stopte omdat toevallig voorbijrijdende agenten langs kwamen.

Op aanwijzing van het slachtoffer wist men de 26-jarige man kort hierop aanhouden. Enige tijd later werd de 29-jarige verdachte op de Hogelandsterweg in een personenwagen aangetroffen. In de auto zaten op dat moment eveneens de vader en vriendin van de verdachte. Nadat het voertuig tot stoppen was gedwongen, ging de 29-jarige verdachte ervandoor. Omdat er mogelijk sprake zou zijn van een vuurwapen, loste de politie enkele waarschuwingsschoten. Op het station Delfzijl West kon de verdachte worden aangehouden. Tevens werd een zakje wit poeder op zijn vluchtweg gevonden.

De verdachten ontkennen het slachtoffer te hebben mishandeld. Zij zouden over de Kustweg hebben gelopen toen de man schreeuwend en in de war op hen af kwam rennen. De officier gelooft het verhaald van de verdachten niet en eiste een taakstraf van tachtig uur en twee maanden voorwaardelijke celstraf tegen de 29-jarige verdachte. Tegen de 26-jarige verdachte eiste de officier een celstraf van drie maanden, plus zes maanden die de man nog tegoed had van een andere veroordeling.

De verdediging van beide verdachten vinden dat er meer onderzoek gedaan moet worden omdat niet precies duidelijk is wat er gebeurd is. Het verhaal van het slachtoffer zou niet eenduidig zijn en ook moet er meer onderzoek gedaan worden naar het verband tussen de 29-jarige verdachte en drugs. De rechter stemde hiermee in en stelde de zaak voor onbepaalde tijd uit.