donderdag, 6. februari 2014 - 12:53 Update: 03-07-2014 0:43

Stankoverlast leidt tot weghalen 56 katten uit woning

Foto van veel katten in de woning | LID
Foto: LID
Arnhem

Woensdag heeft de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) 56 katten uit een driekamerwoning in Arnhem gehaald. Dit meldt de LID donderdag.

'Een deel van de katten was te mager en een aantal had oogaandoeningen', aldus de LID. Bovendien was de woning zwaar vervuild met uitwerpselen en urine, waardoor het welzijn van de dieren en de bewoners in gevaar was. Het weghalen was een gezamenlijke actie van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID), de Dierenpolitie Oost-Nederland en de dierenambulance van Dierentehuis Arnhem.

Stankoverlast
Een week eerder al waren de Dierenpolitie, een wijkagent en de Omgevingsdienst in het huis gaan kijken na een groot aantal klachten over stankoverlast. Hun inschatting was dat er (naast de twee bewoners) zo'n 30 à 40 katten in de woning leefden.

Overal troffen ze ontlasting, urine, voer en kattengrit aan. De urine was in de muren en vloeren getrokken en er waren maar 6 kattenbakken aanwezig, die allemaal ook nog eens overvol waren. De bewoners kregen, onder bestuursrecht, een week de tijd om de situatie zelf te verbeteren. De woning moest worden opgeruimd, schoongemaakt, geventileerd en de katten moesten door een dierenarts worden onderzocht.

Nieuwe inspectie
Bij de nieuwe inspectie bleek echter dat de situatie ongewijzigd was. Hierop kreeg de LID opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) om de katten in bewaring te nemen en over te brengen naar een opvangadres waar ze goede huisvesting en verzorging krijgen.

Provincie:
Tag(s):