maandag, 2. juni 2014 - 13:04 Update: 03-07-2014 0:35

Vlissingen opgeschrikt door vijf branden

Foto van politie bij brand | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Vlissingen

In het centrum van Vlissingen hebben maandagochtend vroeg vijf branden gewoed.

De politie gaat uit van brandstichtingen en stelt een onderzoek in.

De hulpdiensten werden om 01.20 uur voor het eerst gealarmeerd voor een brandje op de kruising van de Walstraat met het Scheldeplein. Daar stond bij een horecabedrijf een parasol in brand. De kleine brand werd door agenten geblust. Kort hierna hoorden agenten een harde klap, wat leek op vuurwerk. Zij konden de locatie niet goed plaatsen.

Drie auto's vernield

Rond 01.30 uur volgde een melding van een autobrand aan de Kleine Markt. Daar brandde een auto volledig uit. De brandweer was snel ter plaatse en bluste deze brand. Twee auto's, die naast de brandende auto stonden, raakten ook zwaar beschadigd. De auto's zijn door een bergingsbedrijf weggesleept.

Containers

Terwijl brandweer en politie druk bezig waren, kwamen nog meer meldingen binnen. Zo woedde een brand in een container aan de Hellingbaan en in een container aan de Vlamingstraat. Ook deze werden door de brandweer geblust. Verder kreeg de meldkamer een melding binnen van twee brandende auto's bij het Dokje van Perry. Agenten gingen ter plaatse maar troffen geen brandende auto's aan.

Fiets en gevel

Om 01.50 uur werd een fiets, die tegen een gevel aan de Molenstraat stond, in brand gestoken. De brand sloeg gedeeltelijk over naar de gevel.

Zoektocht

Vanwege de serie aan branden gingen meerdere politie-eenheden naar Vlissingen. Ook werd met een politiehond gezocht. Meerdere personen en voertuigen werden door agenten gecontroleerd. Agenten hoorden nog een knal, komend uit de richting van de Sint Jacobskerk. Agenten troffen hier niets aan.

Heeft u informatie?

De politie stelt een onderzoek in en houdt  maandag 2 juni p de diverse locaties buurtonderzoeken. Heeft u informatie over een van de branden of heeft u iets verdachts gezien. Bel dan met de politie: 0900-8844. Belt u liever anoniem: 0800-7000.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):