woensdag, 30. april 2014 - 21:24 Update: 03-07-2014 0:37

Zwemwater-app gelanceerd door Waterschappen en RWS

Foto van zwemlocatie | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Den Haag

Alle waterschappen in Nederland hebben woensdag een speciale app gelanceerd die antwoord geeft op de vraag:kan ik hier veilig zwemmen? Dit melden de waterschappen en Rijkswaterstaat (RWS) woensdag.

Actuele info 800 zwemlocaties
Op 1 mei start het officiële zwemseizoen. De kans op zonnig en droog weer stijgt en veel mensen zoeken verkoeling in en aan het water. Maar welke zwemplekken zijn veilig? De waterschappen hebben de Zwemwater App ontwikkeld, met daarin actuele gegevens van 800 zwemlocaties.

Blauwalg of Botulisme
De kwaliteit van zwemwater kan in een warme periode snel veranderen. De kans op bijvoorbeeld blauwalg of botulisme neemt toe en dat kan zwemmers gezondheidsklachten opleveren. Zomaar een Nederlandse zwemplas in springen is dus niet verstandig. Waterschappen en Rijkswaterstaat onderzoeken de waterkwaliteit van alle zwemwaterlocaties.

Met de Zwemwater App kun je precies zien waar je in jouw buurt met een gerust hart een duik kunt nemen. Daarnaast vind je er ook andere handige weetjes zoals informatie over het aantal parkeerplaatsen, de bereikbaarheid van de locatie en de aanwezigheid van horecagelegenheden. Via de kaart op de Zwemwater App vind je snel een veilige buitenzwemplek bij jou in de buurt.

De gegevens van de Zwemwater App komen van de website zwemwater.nl, waar altijd de meest actuele informatie beschikbaar is.

Categorie: