dinsdag, 30. december 2014 - 10:37 Update: 30-12-2014 18:29

Zwollenaar (56) ernstig gewond na ontploffing en brand door eigengemaakt vuurwerk

Foto van ambulance | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Zwolle

Een 56-jarige bewoner van de Kolbleikolk in Zwolle is maandagavond ernstig gewond geraakt bij vervaardiging van vuurwerk in zijn woning, waarbij een ontploffing en brand ontstond.

Hij werd met ernstige verwondingen aan zijn gezicht en handen naar aanvankelijk de Isalaklinieken en later naar een Groninger ziekenhuis gebracht.

De brandweer bluste de brand en op haar advies werd, na aantreffen van chemicaliën en onderdelen / grondstoffen voor de vervaardiging van vuurwerk, besloten de beide naastgelegen woningen uit veiligheidsoverwegingen te ontruimen. De straat werd afgezet en de hulpdiensten: brandweer, ambulancevervoer en politie waren voorbereid op eventuele calamiteiten

Omdat onduidelijk was in welke mate sprake was van gevaarzetting voor de omgeving (door de aanwezigheid van aangetroffen middelen en stoffen in het huis) werd de expertise van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ingeschakeld. Er bleek geen sprake te zijn van de aanwezigheid van explosieve stoffen –sec-, maar de combinatie van stoffen en de foute behandeling daarvan heeft vermoedelijk tot een explosie en brand geleid.

Naar het ontstaan van het incident en tegen het slachtoffer wordt een nader onderzoek ingesteld.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):