donderdag, 28. mei 2015 - 21:08

Strijd om Eredivisieticket ligt nog volledig open

Strijd om Eredivisieticket ligt nog volledig open
Foto: Archief EHF

(ELF-Voetbal/BlikopNieuws) De Graafschap en FC Volendam maken allebei nog steeds een goede kans op promotie. Na een doelpuntloze ontmoeting in Doetinchem ligt de strijd om een ticket voor de Eredivisie nog volledig open.

Voor de fans van zowel De Graafschap als Volendam is het al weer enige tijd geleden dat ze zeventien thuiswedstrijden op Eredivisieniveau kregen voorgeschoteld. Aankomende zondag zien de supporters van een van beide clubs hun spelers voor de voorlopig laatste keer in deJupiler League aan het werk. In Volendam staat dan de allesbeslissende return op het programma.

Met name de Volendammers zullen opgelucht zijn dat de strijd om promotie nog volledig open ligt. Zij hadden het namelijk zwaar op bezoek op de Vijverberg. De Graafschap nam het heft sinds het eerste fluitsignaal in handen, drukte de bezoekers ver terug, en hield het initiatief gedurende de volledige eerste helft. Doelpunten bleven evenwel uit.

Ook na de pauze had Volendam weinig in te brengen. Toch zat de schrik er na een uur spelen goed in bij de fans van de gastheren. Een van de spaarzame doelpogingen van Volendam, een inzet van Sofian Akouili, werd door doelman Hidde Jurjus ternauwernood tegen de lat gedrukt. 

Rood

De Graafschap herstelde zich goed en maakte jacht op de overwinning, maar deed zichzelf tekort door niet te scoren. Dat lukte ook niet nadat Volendammer Ludcinio Marengo het strijdtoneel had moeten verlaten met zijn tweede gele kaart.

Zondag zullen beide teams dus bepalen wie zich volgend seizoen weer in de Eredivisie mag melden. De andere play-off om promotie/degradatie gaat tussen Roda JC en NAC Breda en is om 20.00 uur van start gegaan.