vrijdag, 29. mei 2015 - 13:29 Update: 29-05-2015 16:11

TLN:chauffeurs durven niet meer naar Calais te rijden

TLN:chauffeurs bang om naar Calais te rijden
Foto: Archief EHF
Zoetermeer

De situatie, rondom de toenemende stroom vluchtelingen die per vrachtauto via Calais naar Groot-Brittannië probeert te komen, is zodanig dat chauffeurs bang zijn om naar Calais te rijden en zorgt dus voor onacceptabele toestanden voor transporteurs. Dit meldt Transport Logistiek Nederland (TLN) vrijdag.

Opdrachten weigeren leidt tot verlies

‘Transporteurs zien zich genoodzaakt opdrachten te weigeren en lijden verliezen door schades. TLN krijgt hierover van veel leden verontrustende signalen. Ondernemers en hun werknemers moeten in de EU kunnen rekenen op veilige werkomstandigheden’, aldus TLN. 

Voorzitter Arthur van Dijk: 'Gezien de ernst van de situatie willen wij heel snel met staatssecretaris Dijkhoff en direct belanghebbenden afspraken maken over oplossingen en te nemen acties. Ik roep de staatssecretaris op om met transportondernemers en TLN aan tafel te gaan en te bepalen welke acties we op korte termijn gezamenlijk kunnen ondernemen zodat de situatie voor chauffeurs in Calais zo snel mogelijk verbetert en zij zonder gevaar hun werk kunnen doen. De ronde tafel met staatssecretaris Dijkhoff en andere stakeholders is een noodzakelijke eerste stap om autoriteiten ook echt te laten optreden.'

Categorie:
Provincie: