dinsdag, 2. juni 2015 - 10:44 Update: 02-06-2015 18:22

Wellicht miljoenen euro's gemoeid bij oplichting bedrijven door echtpaar

Foto van jas medewerker FIOD
Foto: Archief FBF
Moergestel

Dinsdagmorgen, dinsdag 2 juni 2015, zijn in Moergestel een 43-jarige man en zijn 43-jarige vrouw aangehouden. Zij worden verdacht van oplichting, witwassen en valsheid in geschrifte.

Onder leiding van de rechter-commissaris doorzoekt de recherche een bedrijfspand en het woonhuis.

De recherche heeft de afgelopen maanden een uitgebreid onderzoek ingesteld naar een 43-jarige man en zijn 43-jarige echtgenote uit Moergestel. Zij zouden bedrijven voor grote bedragen hebben gedupeerd door goederen en/of diensten af te nemen en deze niet te betalen. Of andersom aan bedrijven die bedragen overmaakten werden de bestelde goederen niet geleverd.

Het gaat om honderdduizenden, wellicht miljoenen euro's.  Dinsdag 2 juni werd zowel in een woonhuis als in een bedrijfspand een zoeking ingesteld. Bij de actie waren ook medewerkers van de Belastingdienst en FIOD aanwezig. Ook de gemeente Oisterwijk verleende assistentie.

Strafzaak aangehouden

Op 23 april 2014 is een strafzaak voor soortgelijke feiten tegen de 43-jarige mannelijke verdachte door de rechtbank in Breda aangehouden. Dit betreft een lopende strafzaak tegen hem. Het vermoeden is dat de verdachte een gewoonte heeft gemaakt van dergelijke praktijken en daarmee veel economische schade aanricht.

Er is onder meer een grote partij alcoholische dranken (witte wijn en rosé) in beslag genomen. De in beslag genomen goederen werden in drie vrachtauto's afgevoerd. Verder namen de opsporingsambtenaren enkele voertuigen en diverse administratieve bescheiden mee.

Provincie:
Blik op 112: