donderdag, 11. juni 2015 - 17:58 Update: 11-06-2015 23:54

Spinnen balen vandaag net zo hard als hooikoortspatiënten

Hooikoortsweer is ook balen voor spinnen
Foto: fbf
Uithoorn

Vandaag is het slecht weer voor mensen met hooikoorts. Diverse grassoorten bloeien nog steeds en brengen bij een dag als vandaag hun pollen in de lucht.

Maar ook kruiden en bomen laten masaal hun pollen de lucht in. Voor een groot deel van Nederland geldt dan ook ''code rood'' aldus het Pollennieuws.

Spin

Maar het is niet alleen slecht nieuws voor de mens. Ook spinnen ondervinden veel hinder van de pollen. Veel spinnenwebben zitten dan ook bomvol met fijne pluisjes wat betekend dat de spin tegen de avond weer flink aan het werk moet om zijn val op te ruimen. Doet hij dat niet, dan zal hij weinig te vreten hebben straks.  

Hooikoorts

Hooikoorts is direct te relateren aan bepaalde soorten pollen die in de lucht zweven en waarvoor sommige mensen een allergie reactie ontwikkelen. Bepaalde weersituaties zijn bijzonder gunstig voor de verspreiding van sommige pollensoorten. In nauwe samenwerking met het Leids Universitair Medisch Centrum wordt al vele jaren lang door het KNMI weersinformatie verstrekt om een korte termijnindicatie te geven over de weersituatie voor hooikoortspatienten. Zie voor deze hooikoorts-verwachtingen de Pollen Informatiedienst van het LUMC.

Provincie:
Tag(s):