dinsdag, 23. juni 2015 - 11:13 Update: 23-06-2015 11:14

Komend weekend drukte op wegen door o.a Max Verstappen

Foto van file vakantie caravan A2 | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Den Haag

Komend weekend wordt het druk op de wegen door veel bezoekers aan grote evenementen in ons land. Bovendien beginnen in Nordrhein Westfalen de zomervakanties en verwacht de ANWB veel Duitse toeristen.

In Zeeland is op de Brouwersdam Concert at Sea. Daarom gaat vrijdagavond en zaterdagavond de N57 tussen Ouddorp en Port Zélande enkele uren dicht. Zaterdag wordt op het circuitpark van Assen de TT gehouden. Vanaf vrijdag wordt het al druk vanwege de vele bezoekers aan de Nacht van Assen. Op de A28 Zwolle – Groningen en de diverse N-wegen rond Assen zullen beide dagen files staan. In Spaarnwoude bij Haarlem veroorzaakt het Awakenings Festival op zaterdag en zondag extra drukte. Er is daardoor vooral kans op files op de A9.

Max Verstappen trekt veel bekijks

Op Down the rabbit hole, een muziekfestival bij Nijmegen, zullen van vrijdag tot en met zondag ook veel bezoekers afkomen. In Den Haag is zaterdag de Veteranendag en zondag het grootste gratis popfestival Parkpop in het Zuiderpark. Op zondag verwacht de ANWB files naar het circuit van Zandvoort omdat er veel publiek op het evenement Italia a Zandvoort met Max Verstappen afkomt.  Fietsliefhebbers trekken het weekeinde naar Emmen vanwege het NK Wielrennen.

Buitenland

Over de grens in België is van donderdag 25 tot en met zondag 28 juni Rock Werchter. In Duitsland starten de zomervakanties in Nordrhein-Westfalen. Voor veel Duitsers is Nederland een populaire bestemming. Op de A12 Duitse grens richting Utrecht levert dat vrijdagmiddag en zaterdag overdag extra vertraging op bij Arnhem. Ook richting Zeeland, op de A58 Breda - Vlissingen is daardoor kans op files.

 

Provincie: