woensdag, 8. juli 2015 - 9:45 Update: 08-07-2015 13:19

Medewerkers bloemenimporteur vingen giftige spin en lieten hem buiten in de bosjes los

Rijnsburg in de ban van zeer giftige spin
Rijnsburg

In Rijnsburg kruipt er sinds dinsdag een zeer giftige kamspin (bananenspin) rond. Het beest werd bij bloemenveiling Flora Holland tussen een partij bloemen gevonden door medewerkers van bloemenimporteur Kariflex.

De spin is tien centimeter groot en afkomstig uit Zuid- of Midden-Amerika. Spinnenexperts van reptielencentrum Serpo laten aan de Telegraaf weten dat een beet van deze 'horrrospin' binnen zes uur dodelijk kan zijn. Het dier, dat ook zeer agressief is, staat in de top tien van de meest gevaarlijke spinnen ter wereld. Dit melden verschillende media.

De medewerkers van het bedrijf vingen de spin, maar lieten hem buiten bij een nabijgelegen bosje weer vrij. Ze wisten niet dat het om een gevaarlijk exemplaar ging. Medewerkers van reptielencentrum Serpo hebben tevergeefs naar het dier gezocht. De spin bevindt zich waarschijnlijk niet in een woonwijk of dichtbevolkt gebied. Het is sowieso de vraag of hij van het terrein afkomt, want er ligt een grote sloot omheen, zo meldt de krant. Mensen die de spin zien, moeten meteen de politie of Serpo bellen.

'Een beet van de spin is in het ergste geval dodelijk, maar Nederlandse ziekenhuizen hebben tegengif in huis' , zegt Serpo-eigenaar Walter Getreuer in de media. Wie gebeten wordt, moet naar een ziekenhuis gaan. Daar kan men goed behandeld worden.

Wijkagent Rijnsburg neemt het zekere voor het onzekere en meldt op Twitter: 'Met de broekspijp in de schoen vandaag. Toch even voor de zekerheid ;)'

Provincie:
Tag(s):