dinsdag, 21. juli 2015 - 14:45 Update: 21-07-2015 19:16

Koen B. (22) krijgt 9 jaar celstraf voor doden ex-vriendin Juliette Bouhof (17)

Foto van Hamer rechtbank | Sxc
Foto: SXC
Eindhoven

Een 22-jarige man uit Heeze krijgt 9 jaar gevangenisstraf voor het doden van zijn ex-vriendin vorig jaar oktober in Eindhoven. Daarnaast veroordeelt de rechtbank Oost-Brabant de man voor bedreiging en huisvredebreuk in de woning van het slachtoffer.

De verdachte en zijn 17-jarige ex-vriendin ontmoetten elkaar, ondanks een contactverbod, in het uitgaansgebied in Eindhoven. Ze lieten hun vrienden achter en hadden seksueel contact. Uiteindelijk kregen de man en het meisje op een parkeerterrein ruzie met elkaar. Het meisje werd de volgende avond op diezelfde plek dood gevonden.

Keel dichtknijpen

De verdachte bekende dat het meisje door zijn handelen om het leven kwam. Volgens de verdachte kneep het meisje zijn keel dicht en wilde zij niet meer loslaten. Daarom sloeg hij haar een paar keer hard in het gezicht en kneep daarna haar keel dicht. Volgens de verdachte wilde hij zijn ex-vriendin laten voelen wat hij voelde en wilde hij niet loslaten voordat zij dat deed.

De rechtbank acht het onaannemelijk dat het meisje de keel van de verdachte niet losliet nadat hij haar met zijn vuisten tot bloedens toe had geslagen. Het bij het meisje aangetroffen letsel en sporen wijzen er volgens de rechtbank op dat zij de keel van de verdachte losliet na de klappen en zichzelf vervolgens uit de verwurging probeerde te bevrijden.

De man hield haar keel echter zo lang dicht, dat ze buiten bewustzijn raakte en uiteindelijk overleed.Volgens de rechtbank was er sprake van opzet. De verdachte heeft willens en wetens de aanmerkelijke kans aanvaard dat zijn ex-vriendin als gevolg van het dichtknijpen van haar keel zou sterven.

Voorbedachte raad

De rechtbank spreekt de verdachte vrij van moord omdat niet bewezen is dat hij met voorbedachte raad heeft gehandeld. Dat de verdachte van tevoren het besluit had genomen om het meisje te doden, is namelijk niet komen vast te staan.

Contactverbod

De rechtbank veroordeelt de man vandaag ook voor delicten die hij eerder diezelfde maand pleegde. Hij bedreigde het meisje, haar zus en moeder met de dood en drong hun woning binnen. Hiervoor kreeg de man eerder een contactverbod. De rechtbank heeft onvoldoende bewijs dat de verdachte als bedreiging een mes achterliet op de deurmat van de woning en spreekt hem daarvan vrij.

Provincie: