woensdag, 5. augustus 2015 - 22:24 Update: 06-08-2015 14:26

'Rennende rukker' loopt nog steeds vrij rond in IJmuiden

rennen
IJmuiden

IJmuiden is in de ban van de zogeheten 'rennende rukker'. In de vissersplaats worden de laatste dagen vrouwen lastig gevallen door een man die hen achterna zit en masturbeert.

In sommige gevallen rennen de vrouwen weg en rent hij ze gewoon achterna. Vandaar dat hij de 'rennende rukker' wordt genoemd.

Het overkwam ook de17-jarige Sharona toen ze van een feest naar huis fietste. Tegenover RTV NH vertelt ze: "Ik werd gevolgd vanaf het Stadspark in IJmuiden, door een man op een zwarte fiets". Ik stopte voor m'n deur, hij stond achter me, kwam opeens naast me staan en begon 'z'n ding' te doen." Om van de rukker af te komen sloeg ze hem op zijn neus. Volgens de vrouw spreekt de man geen Nederlands en had een 'Oostblok-uiterlijk en gemillimeterd haar'.

Inmiddels is op Facebook een pagina opgericht waarin IJmuidenaren wordt opgeroepen om mee te doen om de ''renende rukker'' te pakken: "Ben jij de rennende rukker zat, doe dan mee.'

De actie tegen de 'rennende rukker' was vanavond om 21:00 uur. Helaas kwamen er maar weinig mensen op de oproep af. De politie is vorige week al begonnen met een grote zoekactie naar de man. 

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):