zaterdag, 8. augustus 2015 - 8:33 Update: 08-08-2015 13:51

'Politie mogelijk niet meer op elke 112-melding af'

'Politieacties mogelijk verscherpt, niet meer naar elke 112-melding'
Foto: Archief EHF
Den Haag

Politiebonden overwegen om de acties die de politie voert voor een betere CAO te verscherpen. Zo zijn er plannen om agenten niet meer op elke 112-melding af te sturen. Dit zegt Albert Springer, coördinator van het landelijk actiecentrum van de politie, zaterdag in het AD.

Niet naar inbraakmelding

'We beraden ons op nieuwe acties. Het behoort tot de mogelijkheden om niet meer op alle 112-meldingen te reageren. Dat betekent niét dat we mensen in levensgevaar aan hun lot overlaten. Maar als er bij iemand is ingebroken, komen we niet meer langs om onderzoek te doen', aldus Springer.

De onderhandelingen tussen de politievakbonden en minister Van der Steur zijn op scherp gezet nu de minister niet van plan is om de politie verder tegemoet te komen voor een beter cao. Dat liet de minister afgelopen donderdag in een brief aan de vakbonden weten.

'Zoals u weet heb ik steeds uitgedragen na jaren nullijn aan politieambtenaren een verantwoorde loonontwikkeling te willen bieden. Zoals u ook weet heb ik steeds aangegeven dat de financiële mogelijkheden daartoe ontbraken onder meer omdat de wel beschikbare ruimte nagenoeg volledig in beslag werd genomen door de stijging van de werkgeverslasten van de bestaande pensioenregeling', aldus Van der Steur.

Een aantal politiebonden is ontevreden over het laatste loonbod van 133 miljoen euro, dat wordt besteed aan een loonsverhoging van 5 procent en een eenmalige uitkering van 500 euro.

Provincie:
Tag(s):