maandag, 10. augustus 2015 - 16:43 Update: 10-08-2015 16:47

Man aangehouden voor poging doodslag agenten

Man aangehouden voor poging doodslag agenten
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Varsseveld

Op maandag 10 augustus 2015 rond half vijf in de ochtend werd door agenten een man aangehouden die kort daarvoor met een gestolen bestelbus hard tegen een politieauto was aangereden.

Kort daarvoor hadden politieagenten post gevat op de A18 omdat er een bestelbus was gestolen in de gemeente Didam. Vijf minuten later zagen deze agenten deze gestolen bestelbus rijden. Op de Zelhemseweg hielden de agenten de bestuurder van de bestelbus staande. De bestelbus reed na te zijn gestopt vervolgens hard achteruit en ramde hierbij de voorzijde van de surveillanceauto. Daarna reed deze er met hoge snelheid vandoor. Hierbij werden snelheden van 150 km p/u gemeten.

Na een korte achtervolging met twee politie-eenheden kwam de achtervolging ten einde in een sloot nabij de rotonde Stikkeweg/Halsweg. De bestuurder van de gestolen bestelbus was de macht over het stuur kwijtgeraakt. Deze bestuurder werd als verdachte aangehouden en ingesloten. Tegen de verdachte is door de betrokken politieagenten aangifte gedaan ter zake poging doodslag. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt ter zake betrokkenheid bij de diefstal van de bestelbus en poging tot doodslag gericht op de politieagenten.

Provincie:
Blik op 112: