donderdag, 20. augustus 2015 - 12:16

FNV: Sw-medewerkers zetten tentenkamp op voor deur VNG

VNG
Foto: Archief foto ter illustratie
Den Haag

Werknemers van sociale werkvoorziening WerkSaam West-Friesland uit Hoorn gaan vrijdag 21 augustus kamperen voor de deur van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) in Den Haag.

‘Zonder werk en fatsoenlijk loon is kamperen bij de VNG de enige mogelijkheid voor medewerkers in de sw om op vakantie te kunnen gaan ’, aldus Joost Kaper, bestuurder bij FNV Overheid, ‘De medewerkers in de sw zitten al ruim 1,5 jaar zonder cao. Met deze actie willen we hun feitelijke werkgever, de VNG, laten zien dat het zo echt niet verder kan.’

Rond de 15 medewerkers van WerkSaam kamperen de hele dag voor de deur van de VNG. Zij delen flyers uit aan medewerkers van de VNG en aan passanten.

Al ruim anderhalf jaar geen cao

Eind 2013 liep de cao sociale werkvoorziening af en na 1,5 jaar is er nog steeds geen nieuwe. Al meer dan vijf jaar is het loon niet verhoogd of geïndexeerd. De VNG zegt dat ze hiervoor te weinig geld heeft, terwijl er wel een nieuwe cao Gemeenten is afgesloten. Door de bezuinigingen op de sw staat de werkgelegenheid onder druk. Daarom moet er in de nieuwe cao harde afspraken gemaakt worden over werkzekerheid. Daarnaast stelt de VNG dat er absoluut geen ruimte is voor loonsverhoging, terwijl nu al steeds meer sw-werknemers een toeslag nodig hebben om te voorkomen dat ze onder het wettelijk minimumloon betaald krijgen. 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):