vrijdag, 11. september 2015 - 14:20 Update: 11-09-2015 14:43

UWV ziet groei banen in techniek en ICT

UWV ziet groei banen in techniek en ICT
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

Het inmiddels weer groeiende aantal vacatures in de techniek of ICT kan op dit moment niet worden vervuld. Dit ondanks het feit dat nu steeds meer hoogopgeleide jongeren kiezen voor een technische of ICT-studie. Dit meldt het UWV vrijdag naar aanleiding van een vandaag verschenen rapport.

Met name op de hogere niveaus zijn er moeilijk vervulbare vacatures voor bepaalde technische en ICT-beroepen. Het rapport laat echter zien dat er ook in uitvoerende functies in bijvoorbeeld de metaal en elektrotechniek tekorten zijn aan technisch geschoolde vakmensen. 

Dit biedt goede kansen voor schoolverlaters van studies in deze richtingen. Ook werkzoekenden die zich laten om- of bijscholen voor de techniek en ICT kunnen profiteren van de dreigende personeelstekorten.

De vacaturemarkt voor technische beroepen trekt sinds 2013 geleidelijk aan. Zo ontstonden in het tweede kwartaal van dit jaar bijna 29.000 technische vacatures, 28% meer dan twee jaar eerder. Het niveau van voor de crisis is echter nog niet bereikt. 

UWV ziet vooral moeilijk vervulbare vacatures in de techniek, deels op de hogere niveaus maar ook voor bepaalde uitvoerende technische beroepen, zoals cnc-verspaners, gespecialiseerde lassers, monteurs elektro en pijpfitters. Tegelijkertijd staan er op dit moment bijna 50.000 mbo-geschoolde technici bij UWV ingeschreven als werkzoekende. 

Categorie:
Provincie: