vrijdag, 16. oktober 2015 - 16:31 Update: 16-10-2015 16:34

Blatter: betaling aan Platini was 'herenakkoord'

Blatter: betaling aan Platini was 'herenakkoord'
Foto: Screenshot YouTube/SkyNews
Zurich/Zwitserland

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Sepp Blatter heeft gesproken. Het ging om een 'herenakkoord'. Zo beschrijft de bejaarde Zwitserse voorzitter van de FIFA de beruchte betaling aan UEFA-preses Michel Platini.

Twee weken geleden werd bekend dat de Fransman een bedrag van 2 miljoen zwitserse Frank, omgerekend 1,8 miljoen euro, op zijn bankrekening bijgeschreven kreeg. Afkomstig van zijn grote, kleine vriend uit Zwitserland. Vorige week kregen beide heren van de ethische commissie van de Wereldvoetbalbond een schorsing van negentig dagen opgelegd.

Nageleefd contract

In een interview met de Zwitserse omroep RRO, bovendien zijn eerste gesprek sinds zijn schorsing, kwam de betaling ter sprake. "Het was een contract dat ik met Michel Platini had, een herenakkoord en dat is nageleefd", aldus Blatter, die nog steeds beweert dat het bedrag echt is uitbetaald vanwege bewezen diensten van Platini tussen 1998 en 2002.

Al blijft het opvallend dat de geldstroom pas in februari 2011 werd geboekt. Net voordat Blatter voor zijn vierde termijn was herkozen als voorzitter van de FIFA. Blatter gaf aanvankelijk als weerwoord dat de FIFA het bewuste geld niet eerder had. Maar uit jaarverslagen is op te maken dat de Wereldvoetbalbond jaarlijks forse winsten boekte.

Steunbetuigingen

Platini wil Blatter op 26 februari graag opvolgen als voorzitter van de FIFA. Aanvankelijk maakte Platini zijn kandidatuur officieel met vijf steunbetuigingen. Inmiddels heeft Engeland haar steun ingetrokken. Waarschijnlijk zullen meerdere leden volgen. Officieel is de zaak rond Platini en Blatter nog in onderzoek.

Categorie: