vrijdag, 16. oktober 2015 - 17:48 Update: 17-10-2015 9:32

Onthutsend bewijs: Duitsland kocht WK 2006!

Onthutsend bewijs: Duitsland kocht WK 2006!
Foto: Fifa
Amsterdam

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Duitsland blijkt het WK van 2006 wel degelijk te hebben gekocht. Vier Aziatische leden van de FIFA zouden door het organisatiecomité flink zijn betaald in ruil voor een stem op onze oosterburen.

Dat meldt het onderzoeksweekblad Der Spiegel en daarmee wordt een bericht van de Duitse voetbalbond DFB, dat eerder vrijdag werd gepubliceerd, volledig neergehaald. Volgens het Duitse medium had het organisatiecomité, onder leiding van Franz Beckenbauer, de beschikking over een bedrag van 6,7 miljoen euro aan zwart geld.

Het bedrag van 10,3 miljoen Zwitserse Frank (toen 13 miljoen Duitse mark) zou afkomstig zijn uit de kas van toenmalige Adidas-topman Robert Louis-Dreyfus, die het WK graag naar Duitsland zag gaan. Der Spiegel meldt dat Beckenbauer van alles op de hoogte moet zijn geweest. Wolfgang Niersbach, de huidige baas van de Duitse bond, zat ook in het comité dat de mondiale titelstrijd succesvol binnensleepte.

Geld terugsluizen

Het geld van Dreyfus zou met behulp van de FIFA weer zijn teruggesluisd naar de bankrekening van de inmiddels overleden topman van Adidas. Uit vertrouwelijke documenten blijkt dat het Duitse comité met behulp van de FIFA een dekmantel creëerde om het geld terug te storten. De 6,7 miljoen euro werd op een FIFA-rekening in Genève gestort voor het organiseren van een openingsevenement in het Olympiastadion in Berlijn.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):