vrijdag, 16. oktober 2015 - 20:37 Update: 16-10-2015 21:24

'Mogelijk verband tussen onlangs gevallen drugsdode en ADE'

'Mogelijk verband tussen onlangs gevallen drugsdode en ADE'
Foto: fbf
Amsterdam

In een gesprek met de lokale zender AT5 heeft de Amsterdamse burgemeester, Eberhard van der Laan, gezegd dat de 'onlangs gevallen drugsdode mogelijk in verband staat met het ADE' .

In Amsterdam is weer iemand overleden door drugsgebruik dat mogelijk verband houdt met het Amsterdam Dance Event (ADE).  Een woordvoerder van de burgemeester heeft laten weten dat het om een nieuw slachtoffer gaat en er geen verband is met de 27-jarige Belgische vrouw die dinsdag dood werd gevonden in Hotel Leidseplein aan de Korte Leidsedwarsstraat.

Dat er onlangs weer een mogelijk drugsdode is gevallen, die in verband zou kunnen staan met het Amsterdam Dance Event, noemde Van der Laan een 'enorme tegenslag'. Van der Laan: 'Het is altijd verdrietig als er iemand overlijdt, maar er is zoveel energie gestoken in het voorkomen van zoiets.'

Zowel voor de Belgische vrouw als voor de andere overledene  geldt dat nog onderzocht moet worden of drugs inderdaad de doodsoorzaak zijn en of er een verband is met het ADE. De in het hotel overleden vrouw is 27-jarige, die  afkomstig is uit België. De identiteit van het andere slachtoffer is nog niet bekendgemaakt. De familie moet eerst nog geïnformeerd worden.

Vorig jaar vielen tijdens het ADE drie doden door drugs. Het Trimbos-instituut waarschuwde onlangs nog voor een levensgevaarlijke XTC-pil. De pil is te herkennen aan het logo van ADE. Verder zijn ze  lichtgeel en hebben een vierkante vorm.

Provincie:
Tag(s):