zaterdag, 17. oktober 2015 - 22:51

PSV snijdt zichzelf lelijk in de vingers

Foto van PSV voetbal | Archief FBF
Foto: Archief FBF
Eindhoven

ElfVoetbal PSV heeft zichzelf pijnlijk in de vingers gesneden. De Eindhovenaren waren op weg naar een thuiszege op Excelsior, maar gaven in blessuretijd twee punten uit handen: 1-1.

Het was allerminst overtuigend wat de regerend landskampioen liet zien. Excelsior weerde zich kranig, gaf verdedigend weinig weg, en deed daarnaast ook aanvallend van zich spreken. Al waren de mogelijkheden van onder meer Adil Auassar niet meer dan speldenprikjes.

PSV begon het duel met de Rotterdammers met Luuk de Jong op de bank. Het gemis van de clubtopscorer (zeven competitietreffers) was voelbaar. Hoe waardevol de 25-jarige spits is voor de Nederlandse Champions League-deelnemer bleek toen hij in de tweede helft binnen de lijnen kwam. Meteen kreeg PSV meer grip op de wedstrijd.

Bij de intrede van De Jong had PSV al de leiding genomen. Terwijl hij bezig was aan de warming-up zag De Jong concurrent Jürgen Locadia op de rechterflank ontsnappen en goed voorgeven op Davy Pröpper. Die aarzelde niet en schoot de bal tegen de touwen.

In het resterende kwart van de wedstrijd leek PSV de score verder uit te bouwen. Het was wachten op de 2-0, maar in de absolute slotminuut kreeg de ploeg het deksel op de neus. Invaller Nigel Hasselbaink ontsnapte aan zijn bewakers, verschalkte Jeroen Zoet, en kreeg het thuispubliek muisstil.

Gevolgen

Als gevolg van de verrassende remise loopt het verschil met koploper Ajax (dat met 0-2 won bij Heracles Almelo) op tot vier punten. Wel klimt PSV een plaatsje, voorbij Heracles, naar plek drie.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):