zondag, 1. november 2015 - 11:12 Update: 01-11-2015 19:32

Rampenoefening in Leidsche Rijntunnel

Utrecht

In de Leidsche Rijntunnel bij Utrecht is zondagochtend een grote calamiteitenoefening van start gegaan. Het verkeer op de A2 moet daarom rekeninghouden met extra reistijd en omleidingen.

De A2 vanaf Maarssen tot aan knooppunt Oudenrijn richting Den Bosch is van 07.00 uur tot 13.00 uur afgesloten. Tussen 09.00 uur en 09.30 uur was ook de parallelrijbaan op de A2  vanaf Maarssen tot afrit Utrecht Centrum afgesloten voor gebruik van hulpdiensten.

Het verkeer vanuit Amsterdam richting Den Bosch wordt omgeleid via de N230 en de A27. Weggebruikers kunnen het beste de verkeersinformatie en de borden boven en langs de weg in de gaten houden, zo meldt staat.Rijkswaterstaat.

De oefening vindt voor en in de tunnelbuis plaats. Een deel van de oefening is zichtbaar doordat hulpdiensten voor de ingang van de tunnel plaatsnemen. Ook is het mogelijk dat er rookontwikkeling zichtbaar is aan de zuidzijde van de tunnel. Bij de oefening wordt onder meer een autobrand in de tunnel gesimuleerd.

Rijkswaterstaat roept weggebruikers op om de aandacht bij de weg te houden en de snelheid aan te passen. eens in de vier jaar wordt er zo'n rampenoefening gehouden die bedoeld is om de samenwerken bij dit soort calamiteiten te verbeteren. Aan de oefening doen onder andere Rijkswaterstaat, de Veiligheidsregio Utrecht, de gemeente Utrecht en de politie mee.