dinsdag, 3. november 2015 - 14:11

Mantelzorgers aangehouden na kaalplukken bejaarde man

Mantelzorgers aangehouden na kaalplukken bejaarde man
Foto: fbf archief
Middelburg

Dinsdagmorgen zijn in een woning in de Korte Noordstraat in Middelburg een man en een vrouw aangehouden voor verduistering en oplichting van een bejaarde man. Dit maakte de politie bekend.

Half september jl. werd door buren bij de politie gemeld dat zij zich zorgen maakten over het welzijn van een 85-jarige man uit Middelburg. Agenten namen polshoogte en troffen een sterk vervuilde woning aan en een uiterst onverzorgde bejaarde man. Al snel bleek dat hij regelmatig werd bezocht door twee mantelzorgers. Onderzoek leidde naar een 40-jarige man en een 38-jarige vrouw, beiden uit Middelburg.

Financiële huishouding

De politie vermoedt dat de verdachten in 1,5 jaar het grootste deel van het vermogen van de man hebben verduisterd en hem hebben opgelicht. Het tweetal zag kans om de financiële huishouding van de man te gaan voeren, waardoor ze de macht over zijn geld konden overnemen. Het duo wordt ervan verdacht dat het een bedrag van ongeveer 200.000 euro van de man heeft verduisterd. Naar het vermiste geldbedrag wordt een nader onderzoek ingesteld.

Aanhouding

Dinsdagmorgen rond 07.00 uur zijn de man en de vrouw door de politie aangehouden en voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd gebracht, waar ze zijn ingesloten. In hun woning heeft de politie een onderzoek ingesteld. Het duo zal dinsdag verhoord worden.

Provincie:
Blik op 112: