dinsdag, 10. november 2015 - 13:51

Verdachte van beroving bij aanhouding in been geschoten

Verdachte van beroving bij aanhouding in been geschoten
Foto: Archief MV
Eindhoven

De politie arresteerde dinsdagochtend 10 november rond 2.00 uur een 19-jarige man zonder bekend woonadres omdat hij kort daarvoor een 22-jarige Eindhovenaar zou hebben beroofd. Bij de aanhouding is de verdachte door de politie in een been geschoten.

Rond 0.30 uur meldde de Eindhovenaar bij de politie dat hij rond 23.15 uur op de Bagelaarstraat door een man met een vuurwapen was bedreigd. Onder bedreiging met het wapen moest hij op enkele plaatsen in Eindhoven geld pinnen. Daarbij reden de verdachte en het slachtoffer samen op de fiets van de verdachte. Op de kruising Tongelresestraat/Rondweg kreeg de verdachte woorden met een automobilist in een grijze auto die vanuit de Berenkuil kwam aangereden. Na de woordenwisseling reed de automobilist weer verder. De politie is op zoek naar deze man, omdat hij een belangrijke getuige kan zijn. Hij wordt dan ook vriendelijk verzocht contact op te nemen met de recherche in Eindhoven via 0900-8844.

Aanhouding

Op enig moment moest het slachtoffer zijn telefoon afgeven, waarna de verdachte er vandoor ging. Dankzij de zoekfunctie van de telefoon kon de politie de verdachte achterhalen. Hij bleek op de Tongelresestraat te zijn. Agenten zijn daar naartoe gegaan en troffen de man daar aan. Tijdens de aanhouding is door de politie geschoten waarbij de verdachte in een been is geraakt. Hij is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht en inmiddels ingesloten in het politiebureau. De Rijksrecherche doet verder onderzoek naar het schietincident.

Provincie:
Blik op 112: