woensdag, 18. november 2015 - 10:16 Update: 18-11-2015 12:25

Terreurverdachte Parijs begin 2015 in Nederland bekeurd voor bezit softdrugs

voortvluchtige Salah Abdeslam
Foto: Federale politie
Gorinchem

De voortvluchtige Salah Abdeslam, die gezien wordt als een van de daders van de terroristische aanslagen in Parijs, heeft in februari dit jaar in Nederland een bekeuring opgelopen voor het bezit van softdrugs, zo meldt de politie.

Salah Abdeslam, een van de vermoedelijke verdachten van de aanslagen die Parijs op 13 november troffen, blijkt begin februari 2015 samen met zijn broer tijdens een reguliere controle door de Nederlandse politie te zijn staande gehouden op de A27. In het voertuig met een Belgisch kenteken bevond zich naast Abdeslam en zijn broer nog een andere man . Het gezelschap was op weg naar België. Bij de doorzoeking van het voertuig is een geringe hoeveelheid softdrugs aangetroffen.

Transactie

Zoals gebruikelijk in zulke situaties zijn de gegevens van Abdeslam en zijn reisgenoten zorgvuldig gecontroleerd. Abdeslam bleek niet in de politiesystemen voor te komen. Evenmin was er sprake van een opsporingsbevel. Er was daarom geen enkele juridische grond voor nader onderzoek. De softdrugs zijn in beslag genomen en Abdeslam is uiteindelijk met een transactie van zeventig euro heengezonden.

Provincie:
Blik op 112: