woensdag, 11. februari 2015 - 13:33 Update: 11-02-2015 22:23

ACM keurt overname door Persgroep van Wegener-kranten goed

De Persgroep kan kranten Wegener overnemen
Foto: Archief FBF
Den Haag

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft onder voorwaarden de overname goedgekeurd van de Mecom Group door De Persgroep.

Dat betekent dat De Persgroep Nederland de regionale kranten en huis-aan-huisbladen van Wegener kan overnemen. Dit heeft ACM woensdagmiddag bekendgemaakt. Hierdoor ontstaat in Nederland een uitgever die in vrijwel heel Nederland landelijke en regionale dagbladen uitgeeft en huis-aan-huisbladen verspreidt.

De Persgroep is uitgever van het Algemeen Dagblad, De Volkskrant, Trouw en Het Parool en is eigenaar van de radiozender Q-music en diverse websites zoals Autotrack. Mecom’s dochterbedrijf Wegener geeft vooral regionale dagbladen uit: De Gelderlander, De Stentor, Brabants Dagblad, BN DeStem, het Eindhovens Dagblad, Provinciale Zeeuwse Courant en De Twentsche Courant/ Tubantia.

ACM heeft nu onderzocht wat de gevolgen van de overname zijn voor het plaatsen van advertenties in dagbladen en huis-aan-huisbladen en wat de gevolgen zijn voor het drukken en bezorgen van dagbladen. ACM concludeert dat alleen bij de bezorging van dagbladen aanvullende afspraken nodig zijn om voldoende concurrentie te houden. De overname leidt voor adverteerders niet tot problemen. De Persgroep (landelijke dagbladen) en Mecom (vooral regionale dagbladen) trekken grotendeels andere adverteerders aan.

Categorie:
Provincie: