donderdag, 23. april 2015 - 16:47 Update: 23-04-2015 18:12

Afperser familie De Mol komt op vrije voeten

Afperser familie De Mol op vrije voeten
Foto: Archief BON ter Illustratie
Utrecht

De raadkamer van de rechtbank Midden-Nederland heeft vandaag de voorlopige hechtenis van een 70-jarige man uit Zeist geschorst onder voorwaarden. De schorsing gaat aanstaande vrijdag in. De man wordt door het Openbaar Ministerie verdacht van poging afpersing en het bedreigen van de familie De Mol.

De advocaat van de man verzocht de raadkamer om schorsing van de voorlopige hechtenis omdat uit rapportage van de psychiater en psycholoog blijkt dat de man  aan een ernstige vorm van dementie lijdt. De gezondheid van de man is tijdens het persoonlijkheidsonderzoek duidelijk verslechterd. De deskundigen verwachten dat zijn gezondheid verder zal verslechteren als de man in detentie blijft.
 
Met de rapportage van de deskundigen en het gegeven dat de officier van justitie zich niet tegen de schorsing van de verdachte verzette, besloot de raadkamer de man te schorsen. De raadkamer legde daarbij als bijzondere voorwaarden op dat de man zijn paspoort moet inleveren, geen contact mag hebben met de familie De Mol en dat hij op de zitting van 18 juni moet verschijnen.
 

Provincie:
Tag(s):