donderdag, 30. april 2015 - 13:34 Update: 30-04-2015 19:17

Bergingsmissie MH17 afgerond

Bergingsmissie MH17 ten einde
Foto: Min Defensie

De bergingsmissie in de Oekraïne op de rampplek van de MH17 is ten einde. Dit zegt de leider van de missie Aalbersberg. Volgens hem is alles gedaan wat menselijkerwijs mogelijk was en dat overval gezocht is.

Nog altijd zijn twee Nederlandse slachtoffers niet geïdentificeerd. Aalbersberg zegt dat er de afgelopen tijd zoveel mogelijk menselijke resten zijn geborgen. Zaterdagmiddag zullen er zeven kisten met resten landen op het vliegveld in Eindhoven. Met het gebruikelijke ceremonieel zullen de kisten naar de korporaal van Oudheusden kazerne in Hilversum worden gebracht. Of er resten van de twee Nederlanders bij zitten is niet zeker.

Gisteren deed het team een laatste schouw op de grote ‘burned site’. Ook werd een ronde gemaakt langs de huizen in Petropavlivka om persoonlijke bezittingen en wrakstukken op te halen bij bewoners. Aalbersberg: “Daarmee zit het werk van deze missie er op. Alle geborgen spullen, mensen en materieel zijn nu op weg vanuit Donetsk naar Charkov. We kunnen niet de garantie geven dat alles is gevonden, maar wel de zekerheid dat we alles hebben gedaan wat mogelijk is.”

Lees alles over:
Categorie: